Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Καραντίνα ήταν ... και πάει!




Καραντίνα ήταν και πάει... Από τις 23 Μάρτη, οι περισσότεροι κλειστήκαμε στα σπίτια βλέποντας κάθε απόγευμα τον Τσιόδρα και τον Χαρδαλιά, λες και ήταν η «Τόλμη και Γοητεία». «Τι θα πουν σήμερα», «τι θα γίνει»... Αγωνία και σασπένς. Και δυστυχώς θάνατοι, πολλοί και άδικοι.

Σε αυτό το διάστημα δοκιμάστηκαν πολλά. Δοκιμάστηκαν τα ανθρώπινα όρια, η αντοχή και η ψυχολογία, οι σχέσεις. Δοκιμάστηκαν οι γιατροί, που πάλεψαν και παλεύουν για να σώσουν ζωές με λιγοστά όπλα σε ένα παιχνίδι λέξεων, όρων και εννοιών όπως ο «αόρατος εχθρός», η «ασύμμετρη απειλή». Και μέσα σε αυτά, να δεχόμαστε καθημερινά τις πατριωτικές ενέσεις. «Η Ελλάδα ποτέ δε πεθαίνει», «να δείξουμε ποιοι είναι οι Έλληνες και τι μπορούν να πετύχουν».

Δοκιμάστηκαν οι υπάλληλοι στα σούπερ μάρκετ, που αντιμετώπισαν τους μανιασμένους -τις πρώτες μέρες- καταναλωτές που έτρεξαν να προμηθευτούν χαρτιά υγείας. Και εύστοχα ο Αρκάς να σχολιάζει πως μάλλον κάποιοι «χέστηκαν» από το φόβο τους. Ακόμα και με τα εξαντλητικά ωράρια, την ευέλικτη εργασία, τις απολύσεις, σε ένα «όλοι μαζί» που αποδείχθηκε ως «τα κέρδη μόνο στην τσέπη των αφεντικών». Και ήταν δις αυτά...

Βγαίναμε με χαρτάκια, με το εξαιρετικό 13033 να είναι εκεί, 24 ώρες το 24ωρο και να απαντά πιο γρήγορα από τον καθένα. Χωρίς «μα», χωρίς «μου». Είχαμε το άγχος αν θα συναντήσουμε αστυνομία και να δείξουμε τα «εξιτήριά» μας από το σπίτι, την ιδιότυπη απομόνωση. Ωστόσο, πέρασε... Για πόσο, θα δείξει...

Σελίδα για τον ελληνικό κινηματογράφο η συγκεκριμένη και τώρα, στο τελείωμα μιας δοκιμασίας, ένα βίντεο από τους «ήρωες» του πανιού, περασμένων δεκαετιών αλλά πάντα επίκαιρων καθώς και, για πρώτη φορά, σκηνές από ελληνικές σειρές. Σκηνές των πρωταγωνιστών να μένουν σπίτι, να ... δουλεύουν από το σπίτι, να κάνουν ντελίβερι, να περιμένουν τη ... λεφτεριά!

Έτσι, για να γελάσει λίγο το χειλάκι μας!!!


1 σχόλιο: